Cursus Kunstbeleving tekenen & schilderen
 
OntWikkeL CReëeR  BeLeeF!

CURSUS

WANNEER:
De cursussen beginnen 3 x per jaar aan een periode van 10 aaneengesloten weken (schoolvakanties en nationale feestdagen niet meegerekend). Op de kalender van deze website vind je de data van alle perioden.

VOOR WIE:
De cursus is interessant voor zowel beginners als gevorderden. Je wordt op jouw eigen niveau begeleid en eventueel met opdrachten en/of online ondersteuning sneller op de hoogte gebracht wanneer een gezamenlijke opdracht bij jou daarom vraagt.
Je kunt puur voor ontspanning komen, maar als je wilt kun je ook heel veel bijleren en het beste uit jezelf halen!

INHOUD:
BEELD - TECHNIEK - THEORIE zijn de drie pijlers van de cursus:
BEELD gevormd door de beeldelementen lijn, vorm, kleur, enz.
TECHNIEK; verschillende technieken (acryl, olieverf, aquarel, enz.) en daar weer verschillende technieken mee. Bijvoorbeeld met acryl gieten (acrylic pouring), acryl met paletmes, met acryl glaceren.
THEORIE voor de achtergrond en ondersteuning van de praktijk. Interessante theorielessen over o.a. beweging, het focuspunt in je werk, de kleurenleer, de verschillende schilder technieken en kunstgeschiedenis.

Deze pijlers gecombineerd maakt: het beeld, ondersteund door de techniek, bewust gekozen door kennis van zaken vanuit de theorie.

Gezamenlijke lessen:
De verschillende lessen, met de 3 pijlers als leidraad, zullen als gezamenlijke lessen gegeven worden. Vaak worden dan dezelfde beelden en/of technieken door de hele groep gemaakt/gebruikt worden.
Tijdens deze gezamenlijke lessen zal Yvonne mee tekenen/schilderen. Zo wordt de betreffende techniek naast de theoretische uitleg ook duidelijk gedemonstreerd. Wanneer de cursisten aan de slag gaan, wordt iedereen persoonlijk begeleid.

Eigen projecten:
Naast gezamenlijke lessen, die altijd optioneel zijn kun je aan de slag met eigen projecten. Je wordt hierin persoonlijk begeleid.
Je gaat jouw persoonlijke stijl en techniek ontdekken en je zult steeds meer inspiratie krijgen voor jouw eigen teken- en/of schilderwerken. De cursus blijft zich vernieuwen en er zullen steeds nieuwe technieken en invalshoeken bijkomen. Ook naar de vernieuwende ideeën van cursisten wordt geluisterd.

Thema werkstuk:
Elk jaar hebben we 1 gezamenlijk thema. Je wordt begeleid in het brainstormen en schetsen om jouw werkstuk rond dat thema vorm te geven. Je bepaald zelf het beeld (binnen dat thema) en de techniek. Dit project gaat (op eigen tempo) door het hele jaar heen. Aan het einde van het jaar houden we een afsluitende overzichts tentoonstelling in 't Tejaterke voor publiek.

Extra:
*
2x per jaar is er een gezamenlijke kunstgeschiedenis les, die voor cursisten gratis is.
* De besloten pagina, waarop alle cursisten kunnen inloggen. Hierdoor krijgt men toegang tot alle theorielessen in PDF vorm, instructievideo's van gezamenlijke lessen en foto's van de gezamenlijke lessen die men zo thuis kan uitprinten.

 Klik op video om te vergroten

Klik op video om te vergroten

BASIS:
Heb je geen of weinig ervaring in tekenen en/of schilderen, start je gewoon in één van de cursussen op de maandag, woensdag of donderdag (zie verderop voor de tijden en beschikbaarheid). Je doet mee met de klassikale opdrachten op je eigen niveau en tempo. De basis word je tijdens de lessen bijgebracht. Denk aan:

- kijken
- vormenleer
- kleurenleer
- basis tekenen
- materiaalkennis
- basis schilderen
- ondersteunende thuisopdrachten
- ondersteunende theorie op de besloten pagina.
- ondersteunende instructievideo's op de besloten pagina.

 

Klik op video om te vergroten

 

6 CURSUSTIJDEN:
Maandag
ochtend | 9.15 – 11.45 uur
avond | 19.30 – 22.00 uur
Woensdag
ochtend | 9.15 – 11.45 uur
avond | 19.30 – 22.00 uur
Donderdag
ochtend | 9.30-12.00 uur
avond | 
19.00-21.30 uur

LESDUUR:
cursus: 2,5 uur

LES PERIODEN:
2020
[periode 1] vanaf 6 januari 2020
[periode 2] 3 juni 2020 beperkt open
[periode 3] vanaf 7 september 2020
[bekijk kalender voor alle cursusdagen]

Geen les tijdens schoolvakanties en nationale feestdagen.


GEMISTE LESSEN:
Je hoeft geen les te missen, want er wordt genoeg kans geboden om de les in te halen.

MATERIAAL
Je hoeft voorafgaand aan de cursus niets aan te schaffen. Alles van potloden en gum t/m verf, doeken en tafelezels is op de cursus aanwezig.

KLEDING:
Doe naar de cursus gemakkelijke kleren aan, die vuil mogen worden! Vlekken kunnen er mogelijk niet uit gewassen worden.

PRIJS:
€ 165,- | 10 lessen x € 14,- + € 25,- materiaalkosten
Prijswijzigingen voorbehouden.

BESCHIKBARE PLAATSEN:
september 2020 [Periode 3]
maandag - 9.15 – 11.45 uur | 2 plaatsen vrij
maandag - 19.30-22.00 uur | 2 plaatsen vrij

woensdag - 9.15-11.45 uur | 2 plaatsen vrij
woensdag - 19.30-22.00 uur | 1 plaats vrij

donderdag - 9.30-12.00 uur | 6 plaatsen vrij
donderdag - 19.00-21.30 uur | 4 plaatsen vrij

BELANGRIJK! Wanneer de cursusdag/-tijd van jouw keuze VOL is, geef je dan alsnog op! Je wordt z.s.m. uitgenodigd wanneer er (toch nog) plaats is. 


Aanmelden

Cursus


 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen