Cursus Kunstbeleving tekenen & schilderen
 
OntWikkeL CReëeR  BeLeeF!

EVEN VOORSTELLEN

Voor al mijn werkzaamheden; schilderijen, illustraties en grafisch ontwerp moest ik een al omvatte bedrijfsnaam vinden.

Art & Design Factor Y

Kunst & ontwerp met de factor Yvonne.

Tot 2014 bestond mijn werk vooral uit grafische ontwerpen, waar ik veel plezier aan beleefd heb, maar ik wilde het over een andere boeg gooien en me meer met mijn nog grotere passies bezig houden: Tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis.

In mei 2014 deed ik voor het eerst mee aan de Kunstroute Best. Enthousiast was ik voor een grote groep mensen aan het vertellen over mijn schilderijen en mijn passie voor dit vak. Na afloop werd er gevraagd of ik ook cursussen gaf. En zo ja, dat ik een inschrijving te pakken had. Wat een geweldig idee! De Cursus Kunstbeleving tekenen en schilderen werd een feit. Eerst lesgeven in de kantine van mijn toenmalige toneelclub, op scholen en bij mij thuis. Een heel gesjouw met al mijn spullen. Maar sinds februari 2016 heb ik mijn vaste intrek genomen in ‘t Tejaterke (voormalige avondmaalkerk) in Best, dat grondig verbouwd is en waar ik mijn hart aan verpand had sinds 1989 door mijn lidmaatschap bij toneel.
Tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar voor alle kansen die op mijn pad kwamen, zodat ik nu mijn passie met anderen kan delen. Sinds de start van mijn cursus heb ik zoveel mooie mensen ontmoet! 

Cursus Kunstbeleving tekenen & schilderen

Iedereen die het leuk vindt, kan leren tekenen en schilderen. Daar ben ik van overtuigd! Onze hersenen zijn complex en een interessante factor in het wel of niet kunnen tekenen en schilderen. Zij bepalen hoe je de wereld, kleuren en vormen ziet. Ze kunnen een hele storende factor zijn, waardoor blokkades ontstaan en de meeste mensen stoppen met tekenen omdat ze denken het talent er niet voor te hebben. Als je leert je denkwerk los te laten, kun je heerlijk vrij tekenen en schilderen.
Mijn cursisten staan dan ook versteld van alle mooie tekeningen en schilderijen die zij op papier en doek krijgen!
Buiten het tekenen en het schilderen leer ik mijn cursisten ook de achtergrond van schilderijen van grote meesters in de bloeiperiode van de schilderkunst tussen de renaissance en het impressionisme.

Naar de cursussen
Naar portfolio Yvonne


 
 
 
 
E-mailen
Bellen